2016. november 20., vasárnap

Őszi köleskása


Kölest folyóvízben mossuk át, majd bugyogó vízbe főzzük kb 15-20 percig.
                                
Egy nagy serpenyőben tökmagolajon dinszteljük meg a hagymaféléket. Majd pirítsuk meg rajta a sütőtököt az almákat.
Keverjük hozzá a megfőtt kölest és a szőlőszemeket.
És voálá már készen is vagyunk!




2016. november 19., szombat

Sütőtökkrém tésztával


A sütőtököt felvágjuk majd sütőben megsütjük. Légkeverésen 200 fokon alufólia alatt 1 1/2 óráig sütjük, majd fólia nélkül még 1 óráig.

A megsült tököket kikanalazzuk a héjukból, majd a belet egy villával ,,összetörjük”.
A hagymákat felvágjuk és egy locsintás oliva-, tökmagolajon megdinszteljük.
A sütőtök pépet hozzáadjuk, hagyjuk rottyani egyet fedő alatt.
Sózzuk, borsozzuk.

Közben a tésztát kifőzzük.

Összekeverjük a tésztát a sütőtök krémmel, és voálá már készen is vagyunk!